MinMax

To attract people who actually want to leave the city and keep them here we should look first at what types of people they are and their needs. A study has shown that 22% of the people think the that a large space, contact with the environment, safety and views are the most importent.

The specific location in Spangenberg and Bospolder-Tussendijken always was during the existence of the districts an open area without any buildings. The contour lines of this area are because of this historical and have become the alignment for the design. When one walks along the river ‘De Schie’ there are several buildings to discover that stand out because of their height and work as a landmark along the water. With this information on hand, we made a building design that stands out because of its height and porosity and provides future former residents the view and comfort of living in the city.

This design was created by the principle of housing typology in the south of Amsterdam, where you can pass a battery of doors on the street for stacked dwellings. The design is based on a routing system that excludes a common structure and brings the occupant in a minimal way from the street immediately brings to their home. For each level there are three appartments that can be linked on each platform in the vertical stairwells. Thanks to this approach you get maximal space for housing.

 

Year: 2007
Location: Rotterdam, The Netherlands
Client: Project RAvB
Phase: Study

Arjen Reas Architecten - Minmax
Arjen Reas Architecten - Minmax
Arjen Reas Architecten - Minmax
Arjen Reas Architecten - Minmax
Arjen Reas Architecten - Minmax

Arjen Reas grey weblogo