House Molenkolk

For our clients we were able to make a design with a detached house as startingpoint, which was build in 1995. This house is strong by its simplicity, but the appearance of the exterior is very outdated and the inside space is too small for our clients. To expand this house, we first focussed on the direct surroundings and the possible qualities of this.
By analysing the house, we were able to see how we could change the house without going over the budget.

In dialogue with the client, we were able to make a big pond on the west side of the house, so we could create a direct connection from inside to outside. Because this house has a central position on the plot, it would be a pity to only improve one side of the house. We therefor searched for a 360 degrees improvement, where the spatial experience will be enlarged. That is why we have designed the inside of the house with as many open connections as possible. Cooking, eating and relaxing will have their own space on the ground floor. By moving through these areas, the view to the outside changes as well. In the middle of the house there will be a staircase to reach the first floor and to create enough storage space.

The material used for this house is chosen to connect with the client, the direct environment and respect to the existing house.

 

Year: 2018
Location: Boskoop
Client: Private
Phase: Design

House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
Arjen Reas Architecten House Molenkolk 23
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk

Arjen Reas grey weblogo